Laminaat

U wilt een vloer die onmiddelijk na het plaatsen betreden kan worden? U bent van plan binnen afzienbare tijd te verhuizen, en wenst uw mooie vloer mee te nemen? Dan is laminaat de vloer voor u.

Laminaatvloeren mogen in de drukst belopen plaatsen gelegd worden; andere zijn enkel geschikt voor slaapkamers. Kies bij voorkeur vloeren van een gerenommeerd merk en ga na voor welke toepassingen die vloer gebruikt mag worden.

Meestal is laminaatvloer een imitatie van een parketvloer. Door allerhande procédés is de imitatie steeds meer het origineel gaan benaderen. Zo zijn er laminaatvloeren waarbij je de houtstructuur niet alleen ziet maar ook voelt. Er zijn ook laminaatplanken met een afgeschuinde kant waardoor je net als bij echt parket V-groeven krijgt tussen de verschillende planken. Er bestaan ook imitaties van andere vloeren (kurk, marmer,...) Daarnaast zijn ook ook andere dessins (vb. gekleurde houtimitaties) verkrijgbaar. Door planken van verschillende kleuren en formaten (vb. vierkanten plankjes) te combineren kunt u unieke patronen creëren.